Sigurna pobjeda norveških kombinatoraca

Prvo takmičenje u Nordijskoj kombinaciji

Sigurna pobjeda norveških kombinatoraca

Norveška štafeta je ostvarila pobjedu na prvom takmičenju kombinatoraca ove sezone u Svjetskom kupu. U Kuusamu su Norvežani završili na prvom mjestu sa vremenom 51:22.9 ispred Njemačke (+30.7) i Japana (+2:05.2).

Nakon serije skokova Norvežani su imali 523.4 boda, Japanci 502.4, dok su treći Rusi sakupili 491.6. Norvežani su imali Magnusa Kroga koji je skočio 145.metara, Japanci Yoshitu Watabea sa 144.5 metara, dok je najbolji Rus bio Klimov sa skokom od 131.5 metra. Njemačka štafeta je kasnila 48 sekundi, šest iza Rusa i 20 iza Japanaca. Naravno da veliku prednost štafeta Norveške nije ispustila u utrci 4x5 kilometara i na kraju su Klemetsen, Krog, Kokslien i Graabak stigli do sigurne pobjede.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.