Siniša Kisić: Ovo je za svaku osudu
Niko se nije zapitao zašto je Jahorina izdvojena na službenoj fotografiji Olimpijskog tima BiH? Zar Igman i Bjelašnica nisu olimpijske planine?

Skandalozni bh. olimpijci

Siniša Kisić: Ovo je za svaku osudu

Nakon što su u javnosti objavljenje fotografije bh. olimpijca, Mladena Plakalovića, te nesuđenog olimpijca Nemanje Košarca, na kojima su ova dvojica u majicama sa likovima ratnih zločinaca, u Olimpijskom komitetu BiH ostali su zatečeni.

"Ja evo za te fotografije od vas čujem. Ne znam šta da kažem, sem da sam zatečen. Zamolio bih vas da za sada ostanem bez komentara. Predsjedništvo Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine ima sjednicu naredni petak, kada ćemo se najvjerovatnije očitovati po ovom pitanju, a možda i ranije", rekao je za SportSport.ba član Predsjedništva OKBiH Marijan Kvesić.

I drugog člana Predsjedništva OKBiH, Sinišu Kisića, upoznali smo sa skandaloznim fotografijama.

"Vjerujte da nisam ni vidio ni čuo za to. Jedna je stvar ako se sporne fotografije nastale tokom Olimpijade, ali i da nisu, mislim da je takvo nešto za svaku osudu. Mladi sportisti trebaju se koncentrisati na sport i sportske uspjehe, a ne na ovakve stvari", rekao nam je Kisić.

Predsjednik Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine Izet Rađo, nije bio dostupan za komentar do ovog trenutka.

Veličanje optuženika za ratne zločine nije mala stvar, a od Olimpijskog komiteta će se očekivati da već na prvoj sjednici za sva vremena iz bh. reprezetnacija isključi one koji to čine i u tome ne vide ništa pogrešno.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.