Skandal na SP u biatlonu
Novine ''Der Angriff''

Pogrešan izbor za ''izložbu'' u press centru

Skandal na SP u biatlonu

M. Maksimović

Organizatori Svjetskog prvenstva u biatlonu, došli su na zanimljivu ideju kako da urede press centar. Uzeli istorijske novinske isječke zemalja učesnica, a pravi skandal izazvali su izborom isječaka iz Njemačke.

Tako su prisutni u press centru mogli vidjeti naslove i 'Hitler kancelar!' i 'Invazija je počela' iz 'Der Angriffa', novine koju je objavljivala Nacionalsocijalistička stranka, a uređivao ih je zloglasni Hitlerov ministar propagande Joseph Göbbels.Voditeljica press-centra, irina Tashechnko je poslala izvinjenje Svjetskoj biatlonskoj federaciji, pravdajući se pogreškom dizajnera koji nije znao o čemu se radi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.