Sky Sport: Šta je ostalo od sarajevske Olimpijade?

Fotoreportaža talijanskih novinara

Sky Sport: Šta je ostalo od sarajevske Olimpijade?

U 2014. godini proslavljena je 30. godišnjica sarajevske Olimpijade. 

U februaru 1984. godine održana je Olimpijada u Sarajevu, čitav svijet je bio u glavnom gradu Bosne i Hercegovine. Osam godina kasnije Sarajevo je opet bilo u centru svjetske pažnje. Ovaj put iz glavnog grada Bosne i Hercegovine dolazile su slike užasa, potpisi pijanih monstruma sa brda u gradu koji je na svojim ulicama odgojio sportske veličine. 

Olimpijska borilišta, smještajni kapaciteti srušeni su u periodu između 1992. i 1995. godine. Trideset godina od održavanja sarajevske Olimpijade talijanski Sky Sport Italia donio je fotoreportažu iz Sarajeva. Fotreportažu koju ne treba posebno komentarisati pogledajte u galeriji... 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti