Slavna violinistkinja prevarom do Olimpijskih igara
FOTO:EPA

Slavna violinistkinja prevarom do Olimpijskih igara

A. Beganović

Violinistkinja Vanessa Mae prevarom je stigla do nastupa na Olimpijskim igrama u Sočiju, saopštili su danas iz Međunarodne skijaške federacije.

Slavna violinistkinja, koja je na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju, predstavljala Tajland suspendovana je na četiri godine jer je učestvovala u namještanju rezultata četiri trke veleslaloma u Sloveniji.

"Da nije varala, Vanessa Mae ne bi uspjela da se takmiči na Olimpijskim igrama", saopštili su iz Međunarodne skijaške federacije.

Podsjetimo, poznata violinistkinja u Sočiju je vozila veleslalom, a za Tajland je nastupala pod imenom Vanessa Vanakorn.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.