Slobodno skijanje: Bilodeau donio Kanadi treće zlato
Foto: EPA

Soči 2014

Slobodno skijanje: Bilodeau donio Kanadi treće zlato

E. Škorić

Kanađanin Alex Bilodeau (26) odbranio je u Sočiju zlatnu medalju koju je osvojio prije četiri godine u Vancouveru u slobodnom skijanju, disciplini moguli.

Tako je Bilodeau postao prvi slobodni skijaš koji je odbranio titulu u ovoj atraktivnoj disciplini na Olimpijskim igrama.

Ukupno je osvojio 26.31 bod i slavio je ispred svog sunarodnjaka Mikaela Kingsburyja, koji je sakupio 24.71 bod. Brončanu medalju osvojio je ruski slobodni skijaš Aleksandr Smišlajev, koji je na kraju imao 24.34 boda.

Kanada je nakon trećeg mjesta prva na tabeli najuspješnijih nacija na ZOI u Sočiju. Kanađani su dosad osvojili sedam medalja, od čega tri zlatne, tri srebrene i jednu brončanu.

ZOI, slobodno skijanje, moguli (M):
1. Alex Bilodeau (Kan) 26.31
2. Mikael Kingsbury (Kan) 24.71
3. Aleksandr Smišlajev (Rus) 24.34

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije