Slovenački ski skakač u komi već danima

Doživio tešku povredu

Slovenački ski skakač u komi već danima

Slovenački ski skakač Ernest Prišlić doživio je tešku povredu kada je prilikom zagrijavanja pred skok u blizini skakaonice Planica na njega naletio automobil. 

Na 23-godišnjeg Prišlića koji se zagrijavao trčeći nedaleko od nordijskog centra je naletio automobilom nepoznati vozač, a nakon nesreće odmah je prebačen u Klinički bolnički centar u Ljubljani. 

Član Zagorja i slovenačke B reprezentacije se, prema natpisima tamošnjih medija, nalazi u induciranoj komi i nakon ljekarskih pregleda ustanovljene mu je fraktura noge i puknuće očnog dna.  

Ova nesreća se navodno dogodila još u nedjelju, a vijest su vodeći mediji objavili tek nakon što se proširila društvenim mrežama. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi