Slovenci napravili podvig, izborili četvrtfinale

najveći uspjeh slovenačkog hokeja svih vremena

Slovenci napravili podvig, izborili četvrtfinale

Bez obzira na sve medalje koje su osvojili sportaši i sportašice Slovenije u Sočiju, najveću priču je ponudila hokejaška reprezentacija koje se plasirala u četvrtfinale olimpijskog turnira.

Reprezentacija koja uglavnom " varira" između dna Svjetske divizije i vrha Divizije I, u svom prvom nastupu na Olimpijadi se probila do četvrtfinala. U susretu osmine finala, Slovenija je savladala Austriju 4:0. Robert Kristan je bio u elementu, ostvario je "shutout" obranivši svih 30 udaraca austrijskih igrača.
David Rodman je imao dvije asistencije, Sabahudin Kovačević gol i asistenciju.

Slovenija je povela golom svog najboljeg igrača Anžea Kopitara (5:29) u trenucima kada je imala igrača više na ledu, na 2:0 povisio je Jan Urbas (11:57) golom s igračem manje, treći gol zabio Sabahudin Kovačević (23:21). Za konačnih 4:0 pobrinuo Jan Muršak (57:02) pogodivši praznu mrežu nakon što su Austrijanci uveli šestog igrača umjesto golmana.

U četvrtfinalu će Slovenija igrati protiv Švedske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.