Slovenci pobjednici ekipnog takmičenja

Na skakonici u Willingenu

Slovenci pobjednici ekipnog takmičenja

M. Maksimović

Reprezentacija Slovenije, ekipni je pobjednik takmičenja na skakaonici u u njemačkom Willingenu.Slovenci su do pobjede stigli prije svega zahvaljujući raspoloženom Peteru Prevcu koji je imao najduži skok prve i druge serije.

U prvoj seriji je Prevc skočio 143 metra, u drugoj je bio metar kraći.Pored njega, za Sloveniju su danas skakali Jurij Tepeš, Jaka Hvala i Robert Kranjec. Na kraju su Slovenci sakupili 990.4 boda, druga je bila Norveška sa 972.5 bodova, treća Njemačka sa 963.7 bodova.Austrijanci su bili četvrti, Poljska peta. 

 

Rezultati:

1.Slovenija (Tepeš, Hvala, Prevc, Kranjec) 990.4

2. Norveška (Velta, Hilde, Bardal, Jacobsen) 972.5

3. Njemačka (Neumayer, Freitag, Wellinger, Freund) 963.7

4. Austrija 958.6

5. Poljska 909.1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.