Slovenija izborila Elitnu diviziju

Pobjedom protiv Austrije

Slovenija izborila Elitnu diviziju

Senzacija igara u Sočiju, reprezentacija Slovenije je izborila povratak u elitni razred Svjetskog hokeja.Susret odluke na turniru Divizije I grupa A, Slovenija je savladala u posljednjem meču turnira Austriju 3:1 golovima Janasa Urbasa i Mihe Stebiha.

Na taj način Slovenici su završili na prvom mjestu sa 12 osvojenih bodova uz omjer četiri pobjede jedan poraz. Na ruku Slovencima ali i Austrijancima je išao rezultat utakmice koja je ranije završila u kojoj je Mađarska na penale savladala Japan 5:4. Na taj način svoje mjesto u Elitnoj diviziji Austrija je osigurala i prije posljednje utakmice, pa je pritisak bio veći na Slovencima. Na kraju je Slovenija uspjela stići do pobjede i bez svog najboljeg igrača Anže Kopitara koji sa Kingsima igra play off. Slovenci su na početku turnira poraženi od Japana 1:2, ali su do kraja nanizali četiri pobjede.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.