Soči poslije Igara ne liči na olimpijski grad

Prazan, prljav i sam

Soči poslije Igara ne liči na olimpijski grad

Po okončanju Zimskih olimpijskih igarra Soči je trebao da postan centar crnomorskog turizma. 

Prije samo nekoliko mjeseci velika ruska nacija se dičila i hvalila  činjenicom da je u izgradnju centra za potrebe Zimskih olimpijskih igara u Sočiju uloženo više od 50 milijardi dolara.

Pričalo se kako će po okončanju Olimpijade sve što je izgrađeno ostati građanima, a svega nekoliko sedmica po završetku takmičenja sve disfunkcionalnosti grada koji je izgrađen za velikane zimskih sportova našle su svoj put do internet zajednice.

Samo nekoliko sedmica nakon Igara, Soči se očigledno i dalje raspada, a prvi su nnastadali putevi, prazna šetališta, kanalizacioni putevi na koje su sportisti imali mnogo zamjerki i prazne hotelske sobe.

Prema fotografijama Aleksandra Valova moglo bi se zaključiti da je Soči sve, samo ne centar crnomorskog turizma.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.