Šok u Nashvilleu: Penguinsi su osvajači Stanley Cupa
Foto: NHL.com

Kontroverzno finale NHL-a

Šok u Nashvilleu: Penguinsi su osvajači Stanley Cupa

Prvi put nakon 19 godina jedna ekipa je uspjela odbraniti titulu prvaka NHL lige, a to su Pittsburgh Penguinsi. Penguinsi su u gostima šokirali Nashville Predatorse, te su ih golovima u zadnjim momentima utakmice savladali sa 2:0 i tako postavili konačnih 4:2 u finalnoj seriji.

Ipak, tokom većeg dijela susreta, briljirali su golmani. I golman Pittsburgha Matt Murray i čuvar mreže Predatorsa Pekka Rinne imali su po 27 odbrana, ali su ipak Penguinsi došli do pobjede.

Od samog početka igrala se izuzetno tvrda utakmica, a ni jedna ekipa nije ostvarivala značajniju nadmoć na ledu.

Ipak, početkom druge trećine trese se mreža Penguinsa, ali slavlje Predatorsa prekida sudijski zvižduk.

Naime, Forsberg šutira, Murray brani, ali mu pak prolazi ispod ruke, do njega dolazi Sissons i posprema ga u mrežu, ali jedan od sudija prekida igru i poništava gol.

Naime, čini se da je sudija imao utisak da je golman Penguinsa imao potpunu kontrolu nad pakom nakon odbrane, te da mu ga je Forsberg izbio iz rukavice, pa je zbog toga zaustavio igru. Na usporenom snimku se, ipak, vidio da to nije bio slučaj pa će kontroverzna sudijska odluka sigurno potaći mnogo rasprava jer bi gol za Predatorse početkom drugog perioda sigurno uticao na konačni ishod.

Ovaj pogodak nije važio, a na gol se čekalo sve do samog kraja treće trećine, kada Hornqvist minutu i 35 sekundi prije kraja susreta uspijeva "ugurati" pak u gol Predatorsa za vodstvo Penguinsa od 1:0.

Veliku pobjedu gostiju potvrdio je 15-ak sekudni prije kraja Hagelin šutem na nebranjeni gol Penguinsa, pa su gosti u Bridgestone Areni mogli započeti sa slavljem. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi