Spremne sve četiri skakaonice

Novogodišnja turneja

Spremne sve četiri skakaonice

Novogodišnja turneja skijaša-skakača bit će održana po jubilarni 90. put ove godine.

Iako je postojala šansa da se ovogodišnje takmičenje odgodi, ovih dana došlo je do pada temperatura i snježnih padavina u alpskim prostorima.

"Snježne padavine i zahlađenje koje je pogodilo alpske prostore ovih dana, jako dobro nam je došlo. Sve skakaonice su spremne, baš kao što smo i mi", rekao je Stefan Huber, predsjednik Organizacijskog odbora takmičenja u Oberstdorfu

Novogodišnja turneja počinje u Oberstdorfu 29. decembra, a tri dana kasnije, na samu Novu godinu održat će se u Garmisch-Partenkirchenu. Innsbruck i Bischifshofen su dvije posljednje stanice skijaša-skakača, a takmičenje će se održati četvrtog, odnosno šestog januara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti