St. Louis novom pobjedom preuzeo lidersku poziciju u ligi

Fantastična večer na NHL terenima

St. Louis novom pobjedom preuzeo lidersku poziciju u ligi

U najjačoj hokejaškoj ligi na svijetu sinoć je odigrano 10 utakmica, a ljubitelji hokeja odavno nisu gledali bolji hokej s više golova.

Utakmicu večeri odigrali su Washington i Los Angeles. Capitalsi predvođeni odličnim Alexom Ovechkinom, strijelcem prva dva gola, imali su vodstvo 3:1, ali su Kingsi u trećem periodu postigli tri vezana gola i preokrenuli rezultat u svoju korist. 

Međutim, Capitalsi se nisu predavali, već su 42 sekunde prije kraja preko Evgenija Kuznetsova poravnali na 4:4 i izborili produžetak. Pobjednik nije riješen ni nakon dodatnih 20 minuta, pa je on odlučen nakon penala u kojima su više sreće imali Kingsi koji su upisali novu pobjedu, a Capitasle ostavili ispod granice koja vodi u doigravanje. 

St.Louis je pobjedom u Torontu 5:3 prestigao Boston na prvom mjestu lige po broju bodova. Bluesi su predvođeni sjajnim Davidom Backesom (tri gola) i Ryanom Millerom (21 odbrana) nanijeli Maple Leafsima šesti uzastopni poraz (5:3).

San Jose je gubio 0:1 od Edmontona, a onda je na scenu stupio sjajni Joe Pavelski, koji je postigao tri pogotka i asistirao za jedan, te tako donio pobjedu Sharksima 5:2 nakon dva uzastopna poraza. Montreal je slavio sa 2:0 protiv Bostona, što je Canadiensima bila šesta pobjeda u zadnjih sedam utakmica. 

U ostalim mečevima Phoenix je kao gost iznenadio Pittsburgh (3:2), NY Islandersi su slavili u Carolini 5:4, Florida je na domaćem ledu nakon penala slavila protiv Ottawe sa 3:2, Columbus protiv Detroita 4:2, Chicago protiv Dallasa 4:2, a Colorado u gostima nakon penala protiv Nashvillea 5:4.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.