Sudeći prema reakcijama čeka nas vrhunski spust u Sočiju

Uslovi u Sočiju odlični

Sudeći prema reakcijama čeka nas vrhunski spust u Sočiju

Prva utrka alpskog skijanja koja će se voziti u Sočiju na rasporedu je već u nedjelju, a vozit će se spust. 

Čelnici Skijaške federacije danas su obišli stazu Rosa Khutor u Sočiju na kojoj će se voziti spust. Direktor Skijaške federacije, Guenther Hujara čestitao je organizatorima Zimskih olimpijskih igara na odlično pripremljenoj stazi.

"Uslovi su zaista odlični, ništa drugo ne mogu reći. Ljudi će biti iznenađeni kako je dobro pripremljena staza u Sočiju. Danas su spust vozili testni skijaši i sve je prošlo u najboljem redu," rekao je Hujara i dodao: 

"Znamo da će brzina takmičara u nedjelju biti mnogo veća od ove dana, ali uvjeren sam da u nedjelju neće biti nikakvih problema," rekao je Hujara. 

Austrijanac Andreas Evers trener je u američkom timu, u kojem će i ove godine biti iskusni veteran Bode Miller, istakao je kako nema nikakvih zamjerki na stazu koju je dizajnirao olimpijski prvak iz 1972. godine, Švicarac, Bernhard Russi. 

"Staza je u odličnom stanju. Priprema je malo bolje urađena na vrhu staze i sama staza je malo drugačija na vrhu od odnosu na onu prije dvije godine. Siguran sam da će pobijediti onaj koji bude najbolji. Bit će to odličan spust. Sviđa mi se zaista i ima sve na sebi. Tehnički je zahtjevna sa velikim skokovima, duga je i zaista iscrpljujuća. Možda i najzahtjevnija ove sezone. Bit će zanimljivo," rekao je Evers.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.