Sulejmanović 6. na Specijalnoj olimpijadi
Admir Sulejmanović

Sulejmanović 6. na Specijalnoj olimpijadi

Na nedavno završenoj zimskoj olimpijadu, koja je bila u Boisu (Amerika) nastupila su i tri takmičara naše reprezentacije. Jedan od njih je i Admir Sulejmanović koji je nastupio u disciplini ski kros 1000metara. Od samog početka divizioniranja Admir je bio u samom vrhu među prijavljenim takmičarima. Nakon prvog divizioniranja zauzeo je 4. mjesto u kategoriji od 15 – 21 godine.
Zauzevši 4. mjesto u divizioniranju Admir se plasirao u finale, gdje je kasnije u finalu imao mali peh i osvojio odlično 6. mjesto od 92 takmičara koja su bila iz čitavog svijeta.

"Jako sam zadovoljan svojim nastupom na zimskim olimpijskim igrama. U nekim granicama sam iznenadio i sebe i svog selektora u odličnim rezultatima. Najbolji trenuci moga života su se desili u Americi, jer mi je ovo prvo veliko takmičenje i pamtiću ga po najljepšim trenutcima. Odlično sam se slagao sa ostatkom ekipe BiH, a posebno mi je puno pomogla oko svega, direktorica Kada Delić-Selimović, kojoj se ovim putem duboko zahvaljujem.", rekao je Admir Sulejmanović.