Sundby pobjedio na 15 kilometara

Norvežanin bolji od dvojice Rusa

Sundby pobjedio na 15 kilometara

Norvežanin  Martin Johnsrud Sundby pobjednik je nedeljke utrke skijaša nordijaca u Kuusamu. U disciplini 15 km Pursuit, slobodnim stilom srebrni iz Vancouvera je pobjedio dvojicu Rusa Maxima Vylegzhanina ja drugom i Alexandera Legkova na trećem mjestu.

Vylegzhanin je ostao kratak stotinku, Legkov šest. Chris Andre Jespersen vodeći nakon 7.5 kilometara je završio na osmom mjestu, dok je Marcus Hellner sedmi iako je je nakon 12. kilometara prošao prvi. 

Vylegzhanin nije odustajao do posljednjeg metra, ali se Norvežanin uspio odbraniti. Četvrto mjesto je zauzeo  Maurice Manificat iz Francuske (+4.0), dok je peti bio Sergey Ustiugov iz Rusije (+4.05)

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.