Suspendovani Plakalović i Košarac
Fanovi haških optuženika ostali bez učešća na takmičenjima i stipendija

OKBiH odlučio

Suspendovani Plakalović i Košarac

Simpatizeri optuženih ratnih zločinaca, bh. olimpijac Mladen Plakalović i potencijalni olimpijac Nemanja Košarac, odlukom Izvršnog odbora Olimpijskog komiteta BiH suspendovani su iz svih takmičenja.

Ovu nam je informaciju potvrdio član Predsjedništva Olimpijskog komiteta Marijan Kvesić, neposredno nakon sjednice Izvršnog odbora krovnog olimpijskog tijela u BiH.

"Današnja sjednica Izvršnog odbora OKBiH imala je promijenjen raspored dnevnog reda, jer smo kao prvu tačku stavili fotografije olimpijca Mladena Plakalovića i stipendiste OKBiH Nemanje Košarca. Odluka je donesena da se ova dvojica sportista suspenduju sa svih takmičenja koja se održavaju pod okriljem OKBiH i Međunarodnog olimpijskog komiteta", kazao je za SportSport.ba Marijan Kvesić.

"Iako je atmosfera unutar bh. olimpijskog tima na Olimpijadi u Vancouveru bila sjajna, sporne fotografije jednostavno nismo mogli tretirati kao privatne, jer čim su objavljene u javnosti postale su i naš problem. Zato smo odlučili izreći mjeru suspenzije za Plakalovića i Košarca, te će njih dvojica biti predana Sudu časti OKBiH, koji će se o tome kasnije očitovati. Također, zatražili smo od Skijaškog saveza Bosne i Hercegovine da se također oglasi i da svoje mišljenje o ovom pitanju".

"Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine osuđuje ove postupke dvojice sportista, a ja moram reći da kad sam nakon razgovora sa vama, kada ste me obavijestili o skandaloznim fotografijama, u trenutku kad sam spuštao slušalicu, znao šta moramo uraditi i to je ova današnja odluka", dodao je Kvesić.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.