Šveđanima za kraj bronca

Česi ostali praznih ruku

Šveđanima za kraj bronca

Hokejaši Švedske osvojili su treće mjesto na Svjetskom prvenstvu u Minsku. U predposljednjoj utakmici turnira, Šveđani su savladali Češku 3:0 golovima Lindstroma, Hjalmarssona i Backlunda.

Anders Nilsson je turnir zaključio shootout-om sa 29 odbrana, Lindstrom je uz gol danas imao i jednu asistenciju te je turnir zaključio sa 11 bodova, u devet utakmica je uz šest asistencija dodao i pet golova.
Današnja bronca je ukupno 17-ta u istoriji "Tre Kronor", prije Minska posljednji put su bili treći prije četiri godine u Njemačkoj. 

Utakmica za treće mjesto:
Švedska - Češka 3:0

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.