Švedska osvojila prvo zlato u Sočiju

Favorizovana Norveška ostala bez medalje

Švedska osvojila prvo zlato u Sočiju

Ženska reprezentacija Švedske osvojila je zlatnu medalju u štafeti na 4x5 km u skijaškom trčanju na Olimpijskim igrama u Sočiju. 

Šveđanke u sastavu Anna Haag, Ida Ingemarsdotter, Charlotte Kalla i Emma Wiken bile su najbolje, ostvarile su vrijeme 53:02.7 i osvojile zlato iako nisu bile glavne favoritkinje. Medalju su očekivale, ali zlato vjerovatno nisu. 

Srebro je osvojila Finska (Anne Kylloennen, Krista Lahteenmaki, Kerttu Niskanen i Kaisa Saarinen) s vremenom 53:02.2, dok je bronza otišla u Njemačku (Stefanie Boehler, Nicole Fessel, Denise Herrmann, Claudia Nystad), Nijemice su ostvarile vrijeme 53:03.6. 

Prvi favorit za zlatnu medalju, reprezentacija Norveške osvojila je tek peto mjesto sa 53.6 sekundi zaostatka za Švedskom, Poljska na čelu sa Justynom Kowalczyk osvojila je sedmo mjesto, dok je Slovenija završila kao 11. od 14 reprezentacija učesnica. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.