Švedska skijašica pauzira zbog depresije

Povukla se iz skijanja

Švedska skijašica pauzira zbog depresije

Dvadesetosmogodišnja švedska skijašica Kajsa Kling odlučila se na neko vrijeme povući iz skijanja. 

Kako prenose inostrani mediji, Kling će zbog problema sa depresijom na neko vrijeme biti odsustna, a odluku je donijela poslije konsultacija s trenerima, liječnicima i psihijatrima. 

"Ne osjećam se dobro. Da bi sve utrke Svjetskog kupa mogla izdržati, moram se mentalno pripremiti  i biti jaka, a ja želim fokus prebaciti na sebe", istaknula je Kling. 

Desetoplasirana u superveleslalomu Svjetskog kupa prošle godine dodala je još da zna tačno koliko će pauza dugo trajati. Trenutno joj je, kako kaže, najbitnije da vodi računa o samoj sebi. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi