Švicarci nastavili niz, Švedska teško protiv Slovenije

Norveška se probila na treće mjesto

Švicarci nastavili niz, Švedska teško protiv Slovenije

M. Maksimović

Nakon dosta uzbuđenja i iznenađenja, druga subota na SP u Švedskoj i Finskoj je bila poprilično mirna. U Stockholmu je svoj niz nastavila Švicarska koja bi vrlo lako mogla završiti prvi krug takmičenja na prvom mjestu. Protiv Danaca nije bilo problema, završilo je 4:1.

U istoj dvorani drugi meč su igrali Švedska i Slovenija. Omjer udaraca je bio na strani Šveđana ubjedljivo, ali su Slovenci pružili dobar otpor. Ipak golovima Landeskog i Petterssona, Švedska je stigla do pobjede 2:0. 

 

Švicarci drže prvo mjesto u Stockholmu, Švedska je treća, dok se Norveška probila na četvrto mjesto pobjedom nad Bjelorusijom 3:1. To je već treći trijumf ove selekcije na Svjetskom prvenstvu, a jedan od najzaslužnijih je dvostruki strijelac Per - Age Skroder. 

 

Amerikanci su i dalje samo na jednom porazu u Helsinkiju. Francuzi su držali priključak do 52.minute, a onda su Stastny i Moss u kratkom periodu riješili pitanje pobjednika. Na golu Francuske je bio iskusni Cristobal Huet sa 32 odbrane. 

 

Finci su napunili mrežu Austrijanaca 7:2, predvodio ih je Veli - Matti Savinainen sa dva gola gola i Petri Kontrola koji je uz gol dva puta i asistirao. Njemačka i Latvija su odigrale tvrdu utakmicu, Ullmann i Hager su u drugoj i trećoj trećini su poslali po jedan pak iza leđa Gudlevskisa. 

 

 

Grupa S:

Švedska - Slovenija 2:0 

Švicarska - Danska 4:1

Norveška - Bjelorusija 3:1

 

Grupa H:

USA - Francuska 4:2

Finska - Austrija 7:2 

Njemačka - Latvija 2:0 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.