Švicarska pobjedila i odvela Finsku u četvrtfinale

Poznato je osam putnika u nokaut fazu

Švicarska pobjedila i odvela Finsku u četvrtfinale

I prije posljednje dvije utakmice grupne faze takmičenja, poznate su reprezentacije koje će igrati u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva. Tek nešto kasnije imat ćemo kompletirane parove četvrtfinala. Ono što je najvažnije, posljednje mjesto u četvrtfinalu zauzeli su Finci kojima je na ruku išla pobjeda Švicarske.

Finska je mogla ispasti da je kojim slučajem u regularnom toku Latvija dobila Švicarsku, ali to se nije dogodilo. Nakon 27 sekundi igre u drugoj trećini Švicarska je golom Webera imala 3:0. Iako smo na ovom prvenstvu vidjeli nekoliko velikih preokreta, do novog Latvija nije mogla, završilo je 3:2. Tako je Švicarska koja je igrala u finalu prije godinu, ovaj put ostala bez četvrtfinala. Drugo veliko takmičenje zaredom s obzriom da je u Socchiju Latvija bila bolja u razigravanju.

U grupi B četvrtu pobjedu je upisali Amerikanci, Njemačka je savladala 5:4. Slovačka je kao i Švicarska u posljednjem susretu stigla do pirove pobjede. Bili su bolji od Danske 4:3, ali bolje od petog mjesta nisu mogli. Kanada je u grupi A osigurala prvo mjesto, sa čovjekom više Ward je zabio šesti gol na prvenstvu za konačnih 3:2.

Grupa A:
Kanada - Norveška 3:2
Slovačka - Danska 4:3

Grupa B:
USA - Njemačka 5:4
Švicarska - Latvija 3:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.