Svindal: Nemoguće učiniti mogućim

Uskoro povratak nakon teške povrede

Svindal: Nemoguće učiniti mogućim

U oktobru prošle godine, samo nekoliko dana pred početak Svjetsko kupa u alpskom skijanju za muškarce, jedan od skijaša koji je važio za jednog od favorita za osvajanje Velikog kristalnog globusa, Aksel Lund Svindal, pokidao je Ahilovu tetivu. Da stvar bude gora po Norvežanina ova povreda nije mu se desila tokom skijanja ili skijaškog treninga, već dok je igrao fudbala. 

Operisan je već narednog dana, a nedavno je na svom zvaničnom Facebook profilu objavio svoj povratak skijanju nakon nezgodne povrede.

Mnogi ljubitelji alpskog skijanja, a pogotovo navijači Norvežanina, se nadaju da će on biti spreman za Svjetsko prvenstvo koje se u februaru održava u Beaver Creeku.

"Bez obzira na sve ja ću letjeti za Sjedinjene Američke Države. Tamo ću se zaputiti odmah nakon moje posjete Kitzbühelu, te ću se odmah priključiti treninzima norveškog tima u Aspenu. Boravak u SAD-u bi trebao umanjiti stres, a na taj način ću najbolje odlučiti par dana pred početak Svjetskog prvenstva da li ću voziti ili ne", rekao je Aksel Lund Svindal.

Bez obzira nimalo bezazlenu povredu Svindal i dalje ima jaku volju za povratkom na stazu.

"Ispred mene je još dosta rada, ali vjerujem da napredujem brže nego što je planirano ili očekivano. U oktobru niko nije ni pomišljao da ću skijati u januaru. Svakodnevni napredak je jako zabavan, i sve sam bolje i bolje. Preda mnom je veliki izazov, nemoguće učiniti mogućim", rekao je sjajni norveški skijaš.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.