Svindal spreman za povratak na skije

Nakon povrede u oktobru prošle godine

Svindal spreman za povratak na skije

Peterostruki svjetski skijaški prvak, 32-godišnji Norvežanin Aksel Lund Svindal, brzo se oporavlja od puknuća Ahilove tetive, povrede koju je zaradio još u oktobru prošle godine. Kako stvari stoje, iskusni Svindal bi se ove sedmice trebao vratiti na skije.

"Odbacio sam štake oko Božića. Oko 1. januara sam već hodao gotovo normalno. Prošle sedmice sam napravio veliki broj pregleda i vježbi kako bih testirao Ahilovu tetivu. A sad ćete čuti stvarno dobru vijest; sve izgleda jako dobro i ove sedmice počinjem skijati!" poručuje Norvežanin.

Dvostruki osvajač Velikog kristalnog globusa (2007. i 2009.), peterostruki svjetski prvak i olimpijski pobjednik u super G-ju iz Vancouvera 2010., gdje je osvojio i srebro u spustu te broncu u veleslalomu, već je prije nekoliko sedmica najavio da će učiniti sve kako bi nastupio na Svjetskom prvenstvu u Vailu početkom februara. Iako su njegovi doktori odbacivali takvu mogućnost, ona se sada čini prilično realnom. Svjetsko prvenstvo u američkom Vailu na rasporedu je od 2. do 15. februara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.