Tajlandska skijašica odnijela veliku pobjedu

Vanessa Mae ima pravo nastupa

Tajlandska skijašica odnijela veliku pobjedu

M. Šljivak

Tajlandska skijašica Vanessa Mae vratiće se takmičenju u martu ove godine nakon što joj je skinuta zabrana nastupa koju je dobila na Olimpijskim igrama u Sočiju 2014. godine.

Mae, koja je završila na posljednjem 67. mjestu u spustu u Sočiju, dobila je zabranu od četiri godine nakon što je Internacionalna skijaška federacija otkrila da su kvalifikacione trke za Olimpijske igre bile namještene.

Tajlandska skijašica se žalila na suspenziju, a Međunarodni olimpijski komitet je odlučio da joj prizna rezultat i ukine suspenziju.

"Bila sam presretna što sam završila obje trke na Olimpijadi, iako sam bila zadnja. Mogu se nazvati olimpijkom i ovo su fantastične vijesti za mene", rekla je Mae.

Ona će pokušati da ostvari normu za Olimpijske igre 2018. godine u korejskom Pyeongchangu.

Interesantna je činjenica da je Mae jedna od najpoznatijih svjetskih violinistica s milionima prodatih albuma u Velikoj Britaniji i ostatku svijeta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije