Tampa Bay slavila u derbiju, Los Angeles lovi Playoff

NHL

Tampa Bay slavila u derbiju, Los Angeles lovi Playoff

U noći sa ponedjeljka na utorak odigrane su četiri utakmice NHL lige.

Najviše razloga za zadovoljstvo ima ekipa Tampa Baya, koja je u duelu sa direktnim rivalom za drugo mjesto savladala Montreal sa 4:2. Domaći su vodili sa 2:0 već nakon prve trećine golovima Filppule i Stamkosa, da bi u početkom druge trećine na 3:0 povisio Hedman. 

Gosti su se sredinom druge dionice smanjili na 3:1 preko Plekaneca, da bi početkom treće trećine Parenteau doveo svoj tim na samo gol zaostatka. U posljednjim trenucima utakmice Stamkos je postigao svoj drugi gol na utakmici i postavio konačnih 4:2 za Tampa Bay. 

Los Angeles Kingsi su pobjedom protiv Arizone zasjeli na osmo mjesto koje žele zadržati do kraja i plasirati se u Playoff. Meč je odlučio samo jedan gol, kojeg je u 19. minuti druge trećine postigao Andreoff. Do kraja se ništa nije promijenilo, pa je LA rezultatom 1:0 upisao važnu pobjedu.

Edmonton je kod kuće slavio protiv Toronta sa 4:1, a zanimljivo je da su svi golovi viđeni do 14. minute prve trećine. Domaći su golovima Pouliota (2x), Eberlea i Landera poveli sa 4:0, a za goste je strijelac bio Van Riemsdyk.

Buffalo i Washington su odigrali najneizvjesniju utakmicu noći koja je pripala gostima i to nakon izvođenja penala. Domaći su nakon prve dionice vodili sa 2:1, da bi do kraja favorizovani Washington stigao do 3:3. Pristupilo se izvođenju penala, gdje su Capitalsi bili uspješniji i tako su upisali svoju 38. pobjedu u sezoni. 

NHL:

Buffalo Sabres - Washington Capitals 3:4pen
Tampa Bay Lightning - Montreal Canadiens 4:2
Edmonton Oilers - Toronto Maple Leafs 4:1
Los Angeles Kings - Arizona Coyotes 1:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.