Tampa i Washington na korak do konferencijskog finala

Burakovsky junak večeri

Tampa i Washington na korak do konferencijskog finala

Hokejaši Washington Capitalsa 2:1 pobjedom na svom ledu u četvrtoj utakmici drugog kruga play offa poveli 3-1 protiv NY Rangersa, te im je potrebna još samo jedna pobjeda kako bi izbacili prošlogodišnje finaliste i ekipu sa najboljim učinkom u regularnom dijelu.

Junak Capsa u četvrtoj utakmici bio je 20-godišnji "rookie" Andre Burakovsky koji je postigao oba gola  za preokret i pobjedu od 2-1. Rangersi su agresivnije ušli u utakmicu, a to im se i isplatilo kada je Derick Brassard (26:12) "probio" Bradena Holtbyja na golu domaćih početkom druge trećine. Tada je na scenu stupio mladi Šveđanin rođen u Austriji.

Burakovsky (36:29) je prvo pred kraj druge trećine po prvi put svladao svog zemljaka Henrika Lundqvista na golu Rangersa za poravnanje na 1:1, da bi nakon samo 24 sekunde igre u trećem dijelu iskoristio veliku pogrešku gostujućeg kapitena Ryana McDonagha i izbio sam pred Lundqvista, te pogodio za 2:1. Bila su to prva dva gola Burakovskog u ovogodišnjem play offu. 

Tampa Bay Lightning nastavila je dominirati nad Montreal Canadiensima ove sezone, te je stigla na pobjedu od plasmana u finale Istoka zahvaljujući dramatičnoj 2:1 pobjedi na svom ledu u trećoj utakmici. Sada hokejaši Tampe imaju uvjerljivu prednost od 3-0.

Domaći su poveli nakon sjajnog "duplog pasa" Alexa Killorna (12:00) i Stevena Stamkosa nakon tačno 12 minuta igre u prvoj trećini nakon toga gosti su vršili veliki pritisak na domaći gol, ali Ben Bishop je ponovno briljirao. Tek ga je svladati uspio tek Brendan Gallagher (50:03) sredinom treće trećine.

I kada se činilo da će dvoboj otići u produžetak, domaći su u posljednjim trenucima odigrali sjajnu akciju koju je pogotkom za veliku pobjedu okrunio Tyler Johnson (19:58), a pak je prešao gol-liniju samo 1.1 sekundi prije isteka vremena.

Rezultati:

Polufinale Istoka:
Tampa Bay Lightning - Montreal Canadians 2:1 (3:0)
Washington Capitals - NY Rangers 2:1 (3:1)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.