Ted Ligety u nevjerovatnoj završnici osvojio mali globus

Nevjerovatan kraj sezone u veleslalomu

Ted Ligety u nevjerovatnoj završnici osvojio mali globus

Nevjerovatan kraj sezone u veleslalomu. Ted Ligety je današnjom pobjedom u Lenzerhideu osigurao pobjedu i u ukupnom poretku veleslaloma, te osvojio mali kristalni globus. 

Ligety se borio do samog kraja sa Marcelom Hirscherom, a na kraju je Austrijanac za samo stotonku izgubio kristalni globus. 

Na kraju su Ligety i Hirsher imali isti broj bodova, ali je mali gloubus zavšrio u rukama Ligetyja, jer je imao pet pobjeda, dok je Hirscher slavio samo dva puta. 

Ted Ligety je danas ostvario vrijeme 2:15.36, drugi je sa samo tri stotinke sporiji bio Francuz Alexis Pinturault, treći je sa 26 stotinki zaostatka bio Felix Neureuther, dok je Hirscher sa 27 stotinki zaostatka bio četvrti. 

Gubitnik dana je Aksel Lund Svindal, do danas vodeći u ukupnom poretku Svjetskog kupa. Norvežanin nije uspio završiti prvu vožnju, pa ga je Hirscher pretekao, a s obzirom da Svindal ne vozi slalom, to znači da nema ništa od pobjede u Svjetskom kupu. 

Ted Ligety je sa 560 bodova osvojio mali kristalni globus, drugi je Hirscher s istim brojem bodova, Pinturault je treći sa 458, Thomasa Fanara na četvrtom mjestu ima 278, a Felix Neureuther na petom 263 boda. 

U ukupnom poretku Svjetskog kupa uoči sutrašnjeg slaloma vodi Marcel Hirscher sa 1122 boda, drugi je Svindal sa 1091, treći Pinturault sa 999, četvrti Ligety sa 969, dok je peti Neureuther sa 733 boda. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.