Ted Ligety zaradio neugodnu povredu šake

Udario u kapiju i slomio šaku

Ted Ligety zaradio neugodnu povredu šake

Nakon Bode Millera koji ide na operaciju leđa,  još jedan Amerikanac se povrijedio. Majstor velesaloma, Ted Ligety na treningu je zaradio višestruki lom šake lijeve ruke.

Povredu je Ligety zaradio prilikom treninga u Vailu kada je udario u jednu kapiju. Tokom prilikom je pukla i sama kost šake, ali su slomljena dva prsta. Povreda jeste neugodna, ali neke velike stanke ne bi trebalo biti za Ligetyja. Amerikanac će se vratiti na stazu uskoro i to sa posebnom zaštitom. Koliko će se povreda odraziti na rezultate vidjet ćemo. Ligety je u Svjetskom kupu ostvario 23 pobjede, od čega su 22 bile veleslalomske. U Torinu je osvojio zlato u kombinaciji, u Sochiju u veleslalomu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.