Težak pad Amerikanca Nicholasa Fairalla, pao i Daiki Ito
Foto: epa.eu

Tokom kvalifikacija u Bischofshofenu

Težak pad Amerikanca Nicholasa Fairalla, pao i Daiki Ito

Najbolji svjetski skijaši-skakači danas su se takmičili u kvalifikacijama za posljednju stanicu 63. novogodišnje turneje "Četiri skakaonice" u Bischofshofenu.

Najbolji u današnjim kvalifikacijama bio je Austrijanac Michael Hayböck, dok je na drugom mjestu završio njegov zemljak Stefan Kraft. Upravo između ove dvojice skakača će se najvjerovatnije tražiti i pobjednik Novogodišnje turneje obzirom da u tom poretku zauzimaju prva dva mjesta.

Današnje takmičenje po dobrom neće pamtiti Amerikanac Nicholas Fairall koji je prilikom doskoka doživio teži pad, nakon što je izgubio ravnotežu, dok je nešto bolje prošao Japanac Daiki Ito. Iako je bio u svjesnom stanju američki takmičar je odvezen u obližnju bolnicu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.