Therese Johaug blizu osvajanja Svjetskog kupa

Norvežanka blizu ukupne pobjede

Therese Johaug blizu osvajanja Svjetskog kupa

Na pretposljednjem takmičenju ovogodišnje sezone Svjetskog kupa u skijaškom trčanju slavila je Norvežanka Therese Johaug. 

Johaug je na završnici Svjetskog kupa u švedskom Falunu slavila u skiatlonu sa vremenom 41:08.9, dok je drugoplasirana sa 19,05 sekundi zaostatka bila njena zemljakinja Marit Bjoergen. Treće mjesto je osvojila finska skijašica Kerttu Niskanen. 

Sutra je na rasporedu posljednje takmičenje ove sezone - potjera. Johaug je glavna favoritkinja za ukupnu pobjedu u Svjetskom kupu, jer kreće sa 19 sekundi ispred Bjoergenove, što je vjerovatno nedostižno vrijeme. 

There Johaug uoči sutrašnjeg finalnog takmičenja ima 1295 bodova, Marit Bjoergen ima samo četiri boda manje, dok je na trećem mjestu još jedna norveška takmičarka Astrid Jacobsen sa 974 boda. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije