Therese Johaug slavila na 10 km klasičnim stilom

Johaug bolja od Bjoergen

Therese Johaug slavila na 10 km klasičnim stilom

Norveška nordijka Therese Johaug pobjednica je utrke na 10 kilometara klasičnim načinom za Svjetski kup održanoj u nedjelju u finskoj Ruki.

Johaug je stazu prošla za 25 minuta, 47 sekundi i dvije desetinke, te za 42,2 sekunde nadmašila slavnu sunarodnjakinju Marit Bjoergen koja je dan prije bila najbrža u sprintu. Treće mjesto u nedjeljnoj utrci osvojila je Šveđanka Charlotte Kalla.

Norvežanka je u svojoj karijeri osvojila tri medalje, zlato u Vancouveru u štafeti 4x5 km, dok je ove godine u Socchiju uzela jedno srebro i jednu broncu. Sa Svjetskih prvenstava ima četiri zlata, jedno srebro i tri bronce, dok je današnja pobjeda sedma u Svjetskom kupu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.