Thomas Morgenstern okončao svoju karijeru
Foto: epa.eu

Austrijski skijaš-skakač

Thomas Morgenstern okončao svoju karijeru

Thomas Morgenstern, 27-godišnji austrijski skijaš-skakač, odlučio se oprostiti od ovoga sporta. Ova odluka iznenadila je mnoge ljubitelje ovoga sporta, ali i sve ostale fanove zimskih sportova.

Sjajni Austrijanac je tokom svoje karijere dva puta osvajao Svjetski kup, a bio je i pobjednik turneje Četiri skakaonice. Na svjetskim prvenstvima osvojio je jedanaest medalja, od čega osam zlatnih, te dva srebra i jednu bronzu. Na Olimpijskim igrama fantastični austrijski skijaš-skakač je osvojio tri najsjajnija odličja, te jedno srebreno. Ipak, samo jedno olimpijsko zlato osvojio je u individualnom takmičenju, dok je ostale olimpijske medalje osvojio u timskoj konkurenciji.

U okviru Svjetskog kupa tokom svoje karijere 23 puta se penjao na najvisočiji stepenik pobjedničkog postolja, dok se na pobjedničkom podijumu našao ukupno 76 puta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.