Thomas Morgenstern pušten iz bolnice

Nakon teškog pada

Thomas Morgenstern pušten iz bolnice

Šest dana nakon strašnog pada u Bad Mitterndorfu, austrijski skijaš-skakač Thomas Morgenstern pušten je sa odjela za traumatologiju bolnice u Salzburgu.

Trostruki olimpijski šampion prošle je sedmice pao na slavnoj letaonici Kulm za vrijeme treninga za takmičenje u Svjetskom kupu. On je u zraku izgubio ravnotežu i pao na leđa i glavu.

Nakratko je ostao bez svijesti, a u bolnici su mu utvrđene ozbiljne povrede glave i kontuzija pluća. 

Jučer je 27-godišnji Austrijanac pušten iz bolnice u Salzburgu, ali je odmah prebačen u rehabilitacijsku kliniku u Klagenfurt, a prema riječima doktora austrijske skijaške reprezentacije, tamo će raditi sa sportskim psihologom, te započeti fizičku i neurološku rehabilitaciju.

Za Thomasa Morgensterna počela je utrka s vremenom budući da silno želi nastupiti na Olimpijskim igrama u Sočiju. Selektor austrijske reprezentacije Alexander Pointner će putnike objaviti 27. januara i voljan je čuvati mjesto Morgensternu, no dvostruki osvajač Velikog globusa morat će dokazati da je potpuno spreman.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.