Tomba: Ovo je urban evropski grad
Veliko interesovanje za Alberta Tombu u Sarajevu

Lobiraće za Sarajevo u svijetu

Tomba: Ovo je urban evropski grad

«Sarajevo u narednim godinama zaslužuje da ponovo organizuje veliko skijaško takmičenje», rekao je Alberto Tomba za SportSport.ba.

On sa skijaškim legendama boravi u našem glavnom gradu, a sutra će učestvovati u revijalnoj skijaškoj trci na Bjelašnici kojom će početi obilježavanje 25 godina od održavanja 14. Zimskih olimpijskih igara u sarajevu.
«Tu smo da promovišemo Sarajevo u najboljem svijetlo, onom koji ovaj grad zaslužuje. Ovo je urbana evropska sredina, ljudi su sjajni i susretljivi. Toliko ste  toga propatili u bliskoj prošlosti, a uvijek ste dobronamjerni, nasmijani. Volim Sarajevo i BiH i lobiraću koliko god mogao da Sarajevo uskoro dobije trku svjetskog skijaškog kupa», naglasio je Tomba večeras u Olimpijskoj dvorani «Zetra» za naš online magazin.

Ćirin tim bolji od Tombinog, Aamodt naj igrač

Nekadašnje planetarne skijaške zvijezde večeras su odigrale i međusobnu  utakmicu u malom fudbalu. Jednu je sa klupe predvodio Miroslav Ćiro Blažević, selektor BiH, a na suprot njemu bio je Tomba. Pobijedio je Ćirin tim sa 9:7. Igračem utakmice proglašen je Kjetil Andre Aamodt, nekada slavni norveški skijaš. On je igrao za Ćirin tim i postigao je tri gola.
«Uh, bila je odlična utakmica. Moj tim je bio bolji, trebali smo im zabiti još koji gol», u šali je rekao Aamodt nakon utakmice.
Zanimljivo, Ćirin asistnet u stručnom štabu bio je Franz Klammer, bivša super spustaška zvijezda u 70-im i 80-im godinama prošlog vijeka.

_MG_1320


Početni udarac izvela Iva Majoli


Poečtni udarac na utakmici izvela je nekada proslavljena hrvatska teniserka Iva Majoli. Protiv Ćire, igrali su njegov sin Miroslav junior, a za Tombinu «raju» nastupio je i Dubravko Šimenc, bivši sjajni vaterpolist.
Prije utakmice skijaške legende prošetale su starim dijelom grada, Baščaršijom, a građani su ih oduševljeno pozdravljali. Najviše simaptija dobio je Jure Franko, skijaš koji je na Olimpijadi u Sarajevu 1984. godine osvojio srebrenu medalju u veleslalomu, tada prvi na zimskim Igrama za bivšu SRFJ.

Trka na Bjelašnici sutra od 10 sati 

Trka „Ski Legends Hit Challenge“ održaće se sutra na Bjelašnici. Počinje u 10 sati, a prema riječima organizatora staza će biti spremna. Danas je padao snijeg, a i tzv «topovima» pripremili su staze na kojoj će sutra punim sjajom zasjati nekadašnje skijaške vedete. Biće to sjajno sjećanje na Olimpijadu 1984, ali i podstrek da će naše olimpijske ljepotice uskoro ponovo ugostiti najbolje skijaše i skijašice svijeta...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.