Tri breaka gostiju, veliki preokret Blackhawksa

Počeo play off u NHL-u

Tri breaka gostiju, veliki preokret Blackhawksa

Nakon kraćeg odmora startao je play off u NHL. Prednost domaćeg leda su odmah u prvim utakmicama izgubili Washington, Vancouver i Nashville. NY Islandersi su predvođeni Brockom Nelsonom i Joshom Baileyem očitali lekciju Capitalsima.

Nelson je postigao dva gola, prvi i treći, Bailey je uz gol dodao asistenciju. Jednom se u strijelce upisao Ryan Strome za ukupnih 4:1. Naravno, ne treba zaboraviti Halaka na golu sa 21 odbranom. Marcus Johansson ga je jedini uspio savladati.

Nevjerovatnu utakmicu su odigrali Nashville Predatorsi i Chicago Blackhawksi. Domaćini su krenuli furiozno, Collin Willson je načeo goste, a onda su u završnici prve dionice Viktor Stalberg i još jednim golom Willson doveli osigurali Predatorsima velikih 3:0, ali tu nije bio kraj uzbuđenjima. Corey Crawford je završio na klupi, ušao je Scott Darling koji je zaključao svoj gol.

Na drugoj strani Niklas Hjalmarsson je prvo smanjio na 3:1, nakon čega sa čovjek više na ledu Patrick Sharp i Jonathan Toews kompletiraju povratak Blackhawksa. Utakmica odalzi u produžetak, a odluka o pobjedniku pada tek u drugom. Duncan Keith je postigao pobjedonosni gol za 4:3 Jonathan Toews je postigao jedan gol te je imao dvije asistencije, Duncan Keith uz asistenciju i gol, dok je Darling sakupio 42 odbrane. Kod Predatorsa Finac Pekka Rinne imao osam manje.

Vancouver je vodio protiv Calgaryja, ali je na kraju izgubio na najgori mogući način. Trideset sekundi prije kraja utakmice Kris Russell je sa plave linije matirao 27-godišnjeg Eddiea Lacka za slavlje gostiju 2:1.

Jedinu pobjedu na svom ledu u prvim utakmica, ostvarili su Montreal Canadiansi. Ottawa Senatorsi su pali 4:3, a zanimljivo, šest od sedam golova je postignuto u drugoj trećini i to za svega 12 minuta. Montreal je preko Torreya Mitchella i Tomasa Plekaneca za 15 sekundi preokrenuo rezultat. Kyle Turris je izjednačio na 2:2, ali važan gol za čovjekom manje postiže  Lars Elle za 3:2.  Mika Zibanejad je još jednom vratio utakmicu u egal, ali su prije odlaska na odmor gosti još jednom kapitulirali Brian Flynn je krivac. U trećoj trećini nije bilo golova, a utakmica je zaključena opštom tučnjavom na kraju. Brian Flynn kod Montreala je imao gol i dvije asistencije.

Istok:
Washington Capitalsi: NY Islandersi 1:4 (0:1)
Montreal Canadians - Ottawa Senators 4:3 (1:0)

Zapad:
Vancouver Canucks - Calgary Flames 1:2 (0:1)
Nashville Predators - Chicago Blackhawks 3:4 2.produžetka (0:1)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije