Tri gola Hodgsona, Rinne opet nesavladiv

Važna pobjeda Latvije

Tri gola Hodgsona, Rinne opet nesavladiv

Hokejaši Latvije su pobjedom protiv SAD 6:5 napravili veliki korak prema plasmanu u četvrtfinale Svjetskog prvenstva. U ovom trenutku zauzimaju drugo mjesto u grupi B sa devet osvojenih bodova.

Tri manje imaju od vodeće Švedske. Amerikanci su slično kao i protiv Rusa uputili puno udaraca na gol (36), ali su Latvijci bili daleko efikasniji, ili bolje rečeno Gudlevskis je bolje branio. Od 25 udaraca na gol, Tim Thomas je zaustavio svega 19.

Amerikanci su se prvi put vratili u drugoj trećini nakon vodstva Latvije 3:1, ali drugi put nisu imali vremena da još jednom nadoknade dva gola zaostatka. Girgensons i Vasiljevis su osigurali Latviji vodstvo 6:4, Nelson je smanjio na 6:5 1:30 prije kraja, ali to je prema vremena za eventualno još jedno iznenađenje.

Finci kao da tek sada hvataju onaj svoj pravi ritam. Drugu utakmicu zaredom Pekka Rinne je sačuvao svoju mrežu. U napadu je Petri Kontiola sa dva gola porazio Bjelorusiju.

Kanađani su odradili posao, ali su Danci pali tek u posljednjih dvadeset minuta. Sjajnu utakmicu je odigrao Cody Hodgson sa tri gola, dva je zabio Matt Read, Kanada je slavila 6:1

Šveđanima je bilo dovoljno 17 sekundi da slomiju Francuze. U tom kratkom razdoblju Lundqvist i Moller su se upisali u strijelce, na kraju je bilo 2:1.


Grupa A:
Kanada - Danska 6:1
Švedska - Francuska 2:1

Grupa B:
Latvija - USA 6:5
Finska - Bjelorusija 2:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.