Tyler Johnson uništio Rangerse

Prvi nakon Jamieja Langenbrunnera

Tyler Johnson uništio Rangerse

Centar Tampa Bay Lightning-a, Tyler Johnson je u pravom smislu riječi obilježio drugu utakmicu finalne serije Istočne konferencije. U gostima protiv New York Rangersa, Johnson je postigao hat-trick za neočekivano visoku pobjedu Tampe 6:2. 

Igrač koji je stigao u u ekipu Tampe pred kraj sezone 2012–13 iz Syracuse Cruncha, tri gola je zabio iz tri različite situacije. Prvi gol za 1:0 postigao je u 6. minuti iz kontranapada, u trenutku kada je njegova ekipa imala igrača manje na ledu. Drugi gol za vodstvo 2:1 u 12. minuti Johnson je zabio s igračem više na ledu u situaciji "4 na 3", a u 29. minuti je pogodio za 3-1 kad su oba sastava bila kompletna. Pored Johnsona strijelci za goste bili su još dva puta Alex Killorn i jednom Steven Stamkos.

Tyler Johnson je sa ova tri gola došao do 11 postignutih, a u ovogodišnjem play offu već četvrti put je uspio postići dva ili više golova na istoj utakmici i prema podacima NHL-a postao prvi igrač od 2003. godine koji je u doigravanju na najmanje četiri dvoboja imao takav učinak. Posljednjem je to uspjelo Jamieju Langenbrunneru iz New Jersey Devilsa. 

Golman Rangersa Henrik Lundqvist nije imao svoj dan, jer je primio šest golove iz samo 26 udaraca, dok je njegov kolega na drugoj strani Ben Bishop zaustavio 35 od 37 pokušaja.

Istočna konferencije, finale:
NY Rangers - Tampa 2:6 (1:1)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.