Ukrajinke osvojile zlato u štafeti u bijatlonu

Veliki poklon za ukrajinski narod

Ukrajinke osvojile zlato u štafeti u bijatlonu

Ženska reprezentacija Ukrajine u bijatlonu osvojila je zlatnu medalju u štafeti 4x6 km što je velika nagrada za narod Ukrajine koji trenutno prolazi kroz jednu od najvećih kriza u svojoj historiji. 

Nakon što je sinoć većina ukrajinskih sportista odlučila da se povuče sa Olimpijskih igara zbog stanja u zemlji, bijatlonke su danas, potpuno neočekivano, osvojile zlato i maka r malo usrećile svoj narod. 

Štafeta Ukrajine u sastavu Julija Dzhyma, Olena Pidrushina, Valj Semerenko i Vita Semerenko stigle su na cilj kao prve u vremenu 1:10.02, dok su srebro osvojile domaće djevojke iz Rusije u sastavu Yana Romanova, Ekaterina Shumilova, Olga Vilukhina i Olga Zaitseva. 

Prve favoritkinje za zlatnu medalju Norvežanke osvojile su utješnu bronzanu medalju. Norveška štafeta u sastavu Tora Berger, Tiril Eckhoff, Ann Kristin Flatland i Fanny Horn za pobjednicama je zaostala 37,6 sekundi. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.