Upitan nastup naših skijaša na SP
Hoće li se šampionat planete održati bez BiH?!

U alpskim disciplinama i ski trčanju

Upitan nastup naših skijaša na SP

Skijaškom savezu Bosne i Herecgovine nedostaje 13.000 eura kako bi poslao naše takmičare na Svjetsko prvenstvu u alpskom skijanju u Val d'Isereu od 3. do 15. februara, te ski trčanju u Liberecu od 16. februara do 1. marta.

Zbog nedostatka novca, kako su istakli iz SS BiH, odlazak naših skijaša na pomenuta velika takmičenja sada je došao u pitanje?!

Navodno, SS Republike Srpske nije ispunio dato obaćenje, prema kojem su trebali uplatiti sporni novčani iznos, a kako je ranije dogovoreno na Skupštini SS BiH. Iz RS na račun državnog Saveza, tvrde u SS BiH, uplatili su samo 4.000 KM.

O tome kako, te da li će uopšte naši skijaši putovati na SP u alpskim disciplinama i ski trčanju raspravljaće se na sjednici Izvršnog odbora Skijaškog savez BiH zakazanoj za 7. februara.

Podsjetimo, naš „alpski“ tim u Francuskoj trebali bi sačinjavati Žana Novaković, Maja Klepić, Marko Rudić i Slaven Bađura. U skijaškom trčanju reprezentativci su Njegoš Perišić, Mlađen Starčević, Velibor Lizdek, Mladen Plakalović i Tanja Karišik.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.