Uslovi daleko od idealni, voda u Sočiju nije za piće?

Gosti u Sočiju u velikim problemima

Uslovi daleko od idealni, voda u Sočiju nije za piće?

I dok niko ne štedi komplimente na izgled i funkcionalnost sportskih borilišta, dvorane, staze i skakaonice u Sočiju koje su spremno dočekale sportiste iz cijelog sveta, ostali gosti na Zimskim olimpijskim igrama su u velikim problemima, a pogotovo u vezi smještaja.

Brojni gosti, predstavnici medija, novinari i službena lica našli su se u velikim problemima, poput nedostatka vode u hotelskim sobama.

"Rekli su da će voda uskoro doći, ali i kad dođe da je ne koristim jer sadrži nešto opasno. Sad vidim i kako to izgleda", izjavila je jedna gošća u Sočiju uz fotografiju "vode" koja je konačno potekla iz slavina u njenoj hotelskoj sobi.

Pored problema sa pitkom vodom, drugi gosti su imali velikih problema sa pristupom internetu, što je praktično kolege koji su već u Sočiju onemogućilo da rade svoj posao.

Neki gosti ostali su bez struje jer hotelske instalacije očigledno nisu bile urađene kako treba, dok se fotograf iz Njemačke požalio da su u njegovoj sobi još uvijek spavali građevinci koji su radili na sređivanju hotela. Kada se požalio osoblju i tražio drugu sobu njegova molba je uslišena, ali je iz te druge sobe mirno izašao pas lutalica koji je tu bio smješten.

Sa druge strane, svi uglavnom ističu toplu dobrodošlicu domaćina kao i odlične uslove za sama takmičenja, pa se bar očekuje mnogo uzbuđenja na borilištima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.