Utrka na snijegu i Diskobajagi na Jahorini

Za vikend projekcija filma

Utrka na snijegu i Diskobajagi na Jahorini

Sponzorski tekst

Ovog vikenda ljubitelji snježnih sportova na Jahorini mogu uživati u snježnoj utrci Red Bull Home Run, a u sklopu ovog takmičenja organizatori će napraviti i projekciju filma o životu koji se posveti snježnim sportovima, a program će završiti Diskobajagi DJVJ dvojac iz Dubioza kolektiva Brano Jakubović i Vedran Mujagić.

Vikend program Red Bull Home Run na Jahorini kreće već u petak, 13.2. s premijerom filma „Days of my Youth“ koji će se projicirati na otvorenom pored lifta za noćno skijanje na stazi Poljice sa početkom u 17h. Red Bull Media House u saradnji sa MSP Films predstavlja film koji istražuje i pokušava odgonetnuti fenomen doživotne sklonosti prema skijanju zaljubljenika u snježne sportove.Filozofskim pristupom ovaj film otkriva mnoge radosti i povremene borbe s načinom života koji se gradi oko skijanja. Sniman tijekom dvije godine pomoću „state of art“ tehnologije, film nudi putovanja i samootkrivanja koje svaki predani skijaš može da osjeti i prepozna. „Days of my Youth“ podstiče sjećanja na osjećaj kada se prvi put stane na skije i dokazuje da skijanje može pomoći da se osjećate mladi tokom cijelog života. 

Subota je rezervisana za utrku skijaša i bordera Red Bull Home Run gdje će takmičari trčati 150 metara do svojih skija i bordova i kreće spust do cilja. Nagradu dobijaju najbrži skijaš i snowboarder, a biće i posebna nagrada za najoriginalniji kostim. Registracija učesnika predviđena je ispred Kolibe hotela Termag od 13:00 do 15:30 sati, start utrke je u 16:30 sati. Proglašenje pobjednika je planirano u 17:30 sati.

Nakon dodjele nagrada, DJVJ dvojac iz Dubioza kolektiva će odsvirati set ispred Kolibe hotela Termag. Možda dobra prilika da se proslavi dan zaljubljenih uz Diskobajagi ritmove Brane Jakubovića i VJ majstoriju Vedrana Mujagića na snježnoj podlozi Jahorine. Ulaz na after party je slobodan i za one koji ne skijaju, a žele da uživaju u ovom posebnom partyju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.