Val d'lser: Hirscher nastavio dominaciju
Foto: EPA

Austrijanac opet slavio

Val d'lser: Hirscher nastavio dominaciju

E. Škorić

Austrijanac Marcel Hirscher imao je još jednu sjajnu utrku, pa je upisao novu pobjedu.

Hirscher je u francuskom Val d’Isereu slavio u utrci veleslaloma. Na odlično pripremljenoj stazi Hirscher je ponovo dominirao, a bio je vodeći i nakon prve vožnje.

Slavio je ispred Nijemca Felixa Neureuthera, koji se sjajnom drugom vožnjom probio sa šestom mjesta. Treći je bio Francuz Victor Muffat-Jeandet. 

Iza njih smjestili su se Austrijanac Manuel Feller i Finac Marcus Sandell, dok je najveći tragičar današnje utrke definitivno Norvežanin Henrik Krisoffersen.

Sutra se u Val d'lseru vozi slalom u muškoj konkurenciji, a nakon tri utrke veleslaloma u genearlnom plasmanu ubjedljivo vodi Hirscher sa 260 bodova, dok je drugi Vitor Muffat-Jeandet sa 166 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.