Vancouver i Nashville izbjegli elimininaciju

Ostali na jednoj metli

Vancouver i Nashville izbjegli elimininaciju

Svoje prve meč lopte uspjeli su prokockati hokejaši Calgaryja i Chicaga. Washington je odigrao svoju najbolju utakmicu u seriji, pa sa vodi 3:2 protiv Ny Islandersa dok je Tampa izjednačila u duelu sa Detroitom.

Hokejaši Calgaryja su poveli golom Davida Jonesa, imali su nekoliko velikih prilika da možda do kraja završe posao ali se ryan Miller razbranio. Nick Bonino je izjednačio, a pobjedu Canucksima, drugu u seriji je osigurao Daniel Sedin. Miller je imao 20 odbrana, na kraju duplo manje od Hillera na golu Calgaryja (41).

Detroit Red Wingsi su ispustili 2:0 u četvrtoj utakmici. Tyler Johnson i Onderj Palat su vratili Tampu za manje od dvije minute. Na kraju je je Johnson dodao još jedan gol u produžetku za pobjedu Tampe 3:2.Johnson je uz dva gola učestvovao u akciji za drugi koji je zabio Palat. Mrazek je na golu Detroita imao 26 odbrana, Bishop 22.

Nashville Predatorsi su bili najbolji kada je bilo najpotrebnije. U situaciji kada su bili pred zidom, uspjeli su nadigrati Chicago 5:2. Filip Forsberg je u glavnoj ulozi, sa tri gola je dostigao Rusa Tarasenka koji je ostvario prvi hat trick u prvom krugu play offa. Chicago je vodio 1:0, nakon čega su stigla četiri gola Predatorsa, od čega su dva dijelo upravo Filipa Forsberga.

NY Islandersi su teško stradali u Verizon Centru. Početak nije ukazivao na težak poraz, jer su prvi stigli do prednosti preko Josha Baileya. Međutim, u nastavku dominacija Capitalsa. Evgeny Kuznetsov je dvostruki strijelac, po jedan gol su dodali Karl Alzner, Brooks Laich i Jason Chimera.


Rezultati:

Istok:
Washington - NY Islanders 5:1 (3:2)
Detroit - Tampa 2:3 (produžetak) (2:2)

zapada:
vancouver - Calgary 2:1 (2:3)
Nashville - Chicago 5:2 (2:3)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti