Vermette produžio s Plavim bluzama
Antoine Vermette je vrlo dobar odbrambeni igrač

NHL transferi

Vermette produžio s Plavim bluzama

Columbus Blue Jacketsi produžili su ugovor s odbrambenim igračem Antoineom Vermettom na još pet godina, a cijena ugovora iznosi 18,7 miliona dolara.

Vermette je u klub iz Ohia stigao prošle godine iz Ottawe u tradeu za Pascala Leclairea i izbor druge runde ovogodišnjeg drafta koji su otišli put Ottawe.

27-godišnji Vermette je jedan od najboljih odbrambenih igrača lige, a prošle sezone je u dresu Columbusa igrao jednu od najvažnijih uloga u postizanju historijskog rezultata, kada su se Blue Jacketsi po prvi put u historiji plasirali u doigravanje.

Vermette je u karijeri odigrao 376 utakmica u kojima je postigao 87 golova i imao 93 asistencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije