Veronika Velez-Zuzulova spremna za povratak u Leviju

Slovakinja očekuje nastup u prvom slalomu sezone

Veronika Velez-Zuzulova spremna za povratak u Leviju

Sezona Svjetskog kupa u alpskom skijanju se polako zahuktava, prvi slalomi za skijaše i skijašice na rasporedu su narednog vikenda na Levi Black stazi u Finskoj. Svoj prvi nastup u ovoj sezoni trebali bi upisati Slovakinja Veronika Velez-Zuzulova.

Slovakinja je prije početka prošle povrijedila križne ligamente koljena još u pripremnom periodu na
Hintertux. Morala je operisati koljeno nakon čega je propustila cijelu sezonu 2013/2014. U jednom trenutku je razmišljala o mogućem kraju karijere. Na kraju je odustala i krenula je u proces oporavka.
Sada je i zvanično spremna za povratak.

Slovakinja je već 13 sezona prisutna u Svjetskom kupu, dvije pobjede je ostvarila u Semmeringu (slalom) i Munchenu (paralelslalom). Posljednju sezonu kada je nastupala u Svjetskom kupu (2012/13) završila je na trećem mjestu ukupnog poretka slalomašica.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.