Vonn se uspješno oporavlja od operacije

Koristi samo jednu štaku

Vonn se uspješno oporavlja od operacije

A. Haznadarević

Najbolja američka skijašica Lindsey Vonn  uspješno se oporavlja od operacije i teških povreda zadobijenih na prvenstvu svijeta u Schladmingu.

Američki mediji prenose da je rehabilitacija skijaške zvijezde u zimskom centru Vailu  veoma uspješna i u skladu sa očekivanjima, a da je Vonn odbacila prvu štaku.

To je potvrdila i sama skijašica, napisavši na svom Twitter profilu, kako "koristi samo jednu štaku".

Dvadesetosmogodišnja Amerikanka je početkom februara u vožnji superveleslaloma na svjetskom prvenstvu prilikom pada pokidala ukrštene i bočne ligamente desnog koljena i slomila potkoljenicu.

Strahovalo se da bi teške povrede mogle da ugroze njenu karijeru, međutim, Vonn optimistički planira da se naredne sezone vrati takmičenju za Svjetski kup jtrkama kod kuće u Lake Louisu, ali i da učestvuje na Olimpijskim igrama u Sočiju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.