Vonn slavila u utrci super G-a

Amerikanka zaokružila sjajan vikend u Altenmarkt-Zauchenesse

Vonn slavila u utrci super G-a

E. Čaušević

Američka skijašica Lindsey Vonn slavila je danas u trci super G-a u austrijskom Altenmarkt-Zauchenesseu.

Vonn je do pobjede stigla u vremenu od 1:12.75 ispred drugoplasirane Lare Gut koja je za pobjednicom zaostala 0,70 stotinki. Na trećem mjestu završila je austrijska skijašica Cornelia Heutter sa 1,25 sekundi zaostatka za pobjednicom.

Viktoria Rebensburg je nakon prve vožnje imala 0,35 stotinki prednosti ispred Vonn, ali je u drugoj vožnji napravila veliku grešku zbog koje na kraju nije završila ni u Top 10.

Vonn u ukupnom plasmanu na tabeli Svjetskog kupa za Larom Gut zaostaje samo 38 bodova. Amerikanka je ovog vikenda ostvarila dvije pobjede, dok je Gut u jučerašnjoj utrci spusta odustala u drugoj vožnji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi