Vonnova se povrijedila pred povratak

Pala u Koloradu

Vonnova se povrijedila pred povratak

Američka skijašica Lindsey Vonn tokom treninga u Sjedinjenim Američkim državama Državama samo sedam dana prije povratka takmičenjima nakon teške povrede koljena doživjela je pad.

Portparol američkog skijaškog tima Tom Kelly rekao je da Vonnova nije primljena u bolnicu, ali da je upućena na preglede u Koloradu, kod istog doktora koji joj je operisao koljeno desne noge februaru ove godine nakon pada na Svjetskom prvenstvu u Schladmingu.

„Očekujemo da će situacija biti potpuno jasna u naredna 24 sata“, rekao je Kelly bez odavanja više informacija.

Četvorostruka osvajačica Svjetskog kupa trebalo bi da se vrati takmičenjima sljedeće sedmice, kada počnu treninzi pred trke elitnog takmičenja u Biver Kriku. Trke u brzinskim disciplinama, kao i veleslalomu, u tom ski centru su na programu od 29. novembra do 1. decembra. 

Najbolja američka skijašica je od povratka na stazu koristila specijalnu zaštitu za koljeno, a kao svoj glavni cilj za ovu sezonu istakla je Zimske olimpijske igre u Sočiju, od 7. do 23. februara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.